نوترینت منگنز Nutrient-mang
تعداد مشاهده :1610
نوترینت منگنز Nutrient-mang
گیاهان نسبت به کمبود منگنز حساسیت¬های متفاوتی دارند، بهعنوانمثال سیب¬زمینی، غلات و درختان میوه بیشترین حساسیت را به کمبود منگنز از خود نشان میدهند اما پنبه کمترین حساسیت را به کمبود منگنز نشان می¬¬دهد. علائم کمبود منگنز ابتدا در بافت-های جوان گیاه دیده میشود و در غلات نقاط قهوهایرنگی بر روی حاشیه برگی به وجود می¬آید. در مرکبات کمبود منگنز بهصورت رنگ سبز روشن در حاشیه برگهای جوان میباشد اما رگبرگ¬ها همچنان به رنگ سبز تیره باقی می¬مانند. در پسته منگنز عنصری است که حتی باوجود کمبود ممکن است علائمی نشان ندهد و بهعنوان عنصری با کمبود پنهان در پسته شناخته می¬شود. محلولپاشی گیاهان برای رفع کمبود، کاری سریع و متداول است؛ مانند آهن، منگنز در گیاه عنصری غیر پویا بوده و علائم کمبود معمولاً ابتدا در برگ¬های جوان ظاهر می¬شود. منگنز نیز مانند سایر عناصر گروه فلزی سنگین، در فعالسازی آنزیمهای متعددی که با متابولیسم کربوهیدرات¬ها، واکنش¬های فسفریل شدن و چرخه اسیدسیتریک سروکار دارند، نقش دارد. نوترینت منگز دارای 20 درصد منگنز بر پایه کلات منگنز بوده و با قابلیت انحلال 100 درصد در آب می¬باشد که فراهمی منگنز در pH های مختلف را برای گیاه میسر می¬سازد.
توجه: منگنز جز عناصر کممصرف بوده و استفاده از دُز بالای آن موجب مسمومیت گیاه خواهد شد.
نام گیاه
|
میزان و شیوه مصرف
|
کودآبیاری
|
محلولپاشی
|
محصولاتباغی-گیاهان زراعی
|
2-5/1 کیلوگرم در هکتار
|
7/0 - 5/0 کیلوگرم در 1000 لیتر آب
|
- محلولپاشی برگها باید در خنکترین ساعات روز انجام شود.
- توصیههای ارائه شده در این بروشور کلی و بسته به نوع محصول، سن گیاه و شدت کمبود متغیر است. توصیه میشود برای بهینهکردن اثر بخشی کود با کارشناسان مجرب منطقهای یا کارشناسان شرکت مشورت شود.
|
|
w/w%
|
منگنز قابل حل در آب
|
20 درصد
|
|